Mijn verhaal

Ik ben Diane Lakerveld, kindercoach en ruim 30 jaar werkzaam geweest als kleuterleerkracht.

Ik vertel mijn persoonlijke verhaal omdat dit verhaal ervoor gezorgd heeft dat ik ben wie ik nu ben en doe wat ik nu doe.

Het is de zomer van 1970 en ik ben 8 jaar als mijn vader mij verteld dat hij ergens anders gaat wonen.

In die tijd kwamen scheidingen nog niet veel voor en voor zover ik weet was ik het enige kind op school met gescheiden ouders.

Ik ben dus een uitzondering en als kind wil je geen uitzondering zijn. Ik was bang om raar gevonden te worden en daarom praatte ik nooit over de scheiding met andere kinderen. Ik schaamde me voor mijn thuissituatie.

Deze situatie maakte dat ik een verlegen, onzeker en wat angstig meisje werd. Ik was geen onbezorgd en blij kind.

Dit onzekere meisje ben ik altijd gebleven en tot de dag van vandaag heb ik altijd last gehouden van het hebben van te weinig zelfvertrouwen.

Hierdoor heb ik altijd een beetje op de rem gestaan. Voor mezelf opkomen, zeggen wat ik vind of wil, nieuwe uitdagingen aangaan, allemaal dingen die ik erg lastig vond en soms nog vind.

Hierdoor heb ik dingen niet gedaan die ik eigenlijk wel had willen doen.

Toen ik voor de klas stond zag ik regelmatig kinderen die net als ik het moeilijk vonden om voor zichzelf op te komen, vriendjes te maken, uitdagingen aan te gaan en daardoor niet helemaal zichzelf konden zijn.

Omdat ik wist hoe dit was en hoe dit voelde ging me dat erg aan het hart en wilde ik heel graag iets meer betekenen voor deze kinderen.

Maar buiten het tijdgebrek dat je hebt in een volle klas om een kind goed hierin te kunnen begeleiden wist ik ook niet goed hoe ik het moest doen.

Een aantal jaar geleden kwam ik een advertentie tegen voor een opleiding tot kindercoach.

Nadat ik gelezen had wat een kindercoach doet dacht ik meteen: dit is wat voor mij! Als kindercoach kun je heel goed kinderen één op één begeleiden. Dit is wat ik wil!

Ik heb me ingeschreven en nadat ik mijn diploma had behaald ben ik al snel naast mijn werk als juf, mijn eigen kindercoachpraktijk gestart.

Als kindercoach ging ik mezelf verdiepen en afvragen: wat is nou specifiek mijn talent, wat kom ik doen als kindercoach.? Waar voel ik mij toe geroepen?

Op de een of andere manier kreeg ik veel kinderen in mijn praktijk die ik in mezelf herkende, kinderen met weinig zelfvertrouwen. En ik voelde: die kant wil ik op, daar ligt mijn missie!

En vanaf dat moment ging alles stromen.Ik kreeg zelf ook steeds meer zelfvertrouwen en ontdekte hoe waardevol het is om kinderen één op één te begeleiden naar meer moed, durf en zelfvertrouwen.

Toen ik ging doen wat ik echt te doen had, wat van binnen zat viel alles op zijn plek.

En nu ben ik kindercoach en heb ik mijn eigen methodiek ontwikkeld: "het Volg je voeten traject", voor kinderen die meer willen durven.


Hoe mooi is dat!